ahlin meny

Tjenestedesign for en av landets største og første nettbutikker

I samarbeid med noen av Norges dyktigste CRO-spesialister (conversion rate optimization) fikk vi gleden av å tjenestedesigne nettsidene til Multicom inn i det 21. århundre.

Som en av landets første og største nettbutikker med en omsetning på over 180 millioner (2018), men med en nettløsning som bar preg av å være skapt for tidlig 2000-tall, var Multicom en sovende kjempe i den moderne nettbutikkjungelen. Dette måtte gjøres noe med.

Gjennom et tett samarbeid med konverteringsrateoptimalisering- og analysebyrået Right Brain endret vi derfor hele strukturen og designet på Multicoms nettløsning, basert på grundig analyse av sluttbrukerens adferd. Hele nettsiden, og opplevelsen av den, ble designet for å øke sjansen for at kunden skulle finne produktene de var på jakt etter, og ikke minst, gjøre veien til kjøp enklest mulig.

Som team leverte vi wireframes, diskuterte oss frem til løsninger i tett samarbeid med oppdragsgiver og presenterte et moderne og stilrent design.

Oppgave: Modernisere Multicom sitt visuelle uttrykk og øke konvertering i nettbutikken basert på data og analyse

Type arbeid: Webdesign, tjenestedesign og konverteringsrateoptimalisering

Type kunde: En av landets første og største nettbutikker innen data og elektronikk

Nettsiden til Multicom vist på 3 skjermer - Ahlin Kommunikasjon: Reklame, design og markedsføring i Lillestrøm

Pene tall

Resultatene taler for seg: Transaksjoner fra besøkende med mobile enheter økte med hele 66% sammenlignet med året før. Dessuten gikk gjennomsnittlig tid brukt per bruker opp med 13%, noe som betyr at det nye designet evner å holde på de besøkende lenger.

Totalt sett opplevde Multicom en økning i transaksjoner på 24% og en økning i salg på 14%. Og i disse vakre tallene ser man verdien av god design og en gjennomtenkt kundereise.

Multicom wireframe design - Ahlin Kommunikasjon: Reklame, design og markedsføring i Lillestrøm
Nettsiden til Multicom vist på PC - Ahlin Kommunikasjon: Reklame, design og markedsføring i Lillestrøm
Nettsiden til Multicom vist på mobil - Ahlin Kommunikasjon: Reklame, design og markedsføring i Lillestrøm