ahlin meny

Visste du at du blir ranet, hver dag, hele tiden? Ikke?

Vel, det gjør ikke bedrifter eller folk flest heller. Men det blir de, av pensjonsselskapet sitt. Det ville Duvi gjøre noe med. Vi hjalp dem med å finne frem stortromma.

Duvi kom til oss med følgende problemstilling: Norske pensjonister blir dårlig behandlet. Ja, de blir rett og slett flådd av de store pensjonsselskapene ved at pensjonskontoene deres trekkes for enorme gebyrer. Hvordan kunne vi fortelle om det?

Svaret ga seg selv. Vi måtte trykke på ransalarmen. For det Duvi i realiteten hadde servert oss var et stort samfunnsproblem.

Oppgave: Oppmerksomhetskampanje

Type arbeid: Konseptutvikling, animasjonsfilm, sosiale medier, kampanjeside, radioreklame, utendørs reklame, flytoget

Type kunde: Morgendagens utfordrende pensjonsselskap

Plakater på Oslo S for Duvi Pensjon - Ahlin Kommunikasjon: Reklame, design og markedsføring i Lillestrøm

Til pensjonsselskap å være, tok vi derfor i bruk temmelig sterke virkemidler. «Stopp pensjonsranet!» ble hovedparolen for en flermedial kampanje hvor formålet var å opplyse om uretten som begås, samt generere leads til salgskorpset. Sett i perspektiv av merkevarebygging stemte budskapet overens med hvem Duvi er; et nyskapende, ungt pensjonsselskap som vil røske opp i vante forestillinger om hvordan pensjon skal forvaltes. De er en utfordrer til «de store».

Løsningen ble en kampanje med maks «bang for the buck» hvor budskapet om det pågående pensjonsranet stod i front. En animasjonsfilm var lokomotivet i kampanjen, og avslørte hvordan ranet foregår – uten at noen har grepet inn. Adshells på togstasjoner, flytogreklame og radioreklame sørget for breddedekning som ledet til kampanjebudskap på Duvis hjemmesider.

Og effekten? Den lot ikke vente på seg.

Resultat

Budskapet gikk rett hjem for de mange som tegnet seg som nye kunder under og etter kampanjen. Trafikktall gikk markant opp i forhold til normale besøkstall. Men viktigst av alt: Den førte til reell endring! Duvis konkurrenter kjente tydeligvis på presset, for i etterkant har de bl.a. endret sammensetningen av forvaltningsporteføljene sine og gjort fremstøt for å møte Duvis budskap.

Ikke verst for en relativt fersk utfordrer i markedet!

Storyboard av filmen "Det store pensjonsranet" for Duvi - Ahlin Kommunikasjon: Reklame, design og markedsføring i Lillestrøm
Pensjonsranet VG-banner for Duvi - Ahlin Kommunikasjon: Reklame, design og markedsføring i Lillestrøm