Månedens vinner er
Datek!

17. oktober 2019

Skrevet av: Ahlin

Kategori: Omdømmeprisen

Omdømmeprisen for september 2019 går til Datek. De mottar prisen for å ha satt Lillestrøm på kartet som tech-region og for den magnetiske effekten de har på arbeidskraft og know-how.

Omdømmeprisen: Datek - Ahlin Kommunikasjon: Reklame, design og markedsføring i Lillestrøm
Omdømmeprisen: Datek - Ahlin Kommunikasjon: Reklame, design og markedsføring i Lillestrøm

Juryens begrunnelse

Datek er en «stayer» i Lillestrøm-regionen som over lang tid har tiltrukket kompetanse og arbeidskraft innen sitt felt. Gjennom et fokus på IoT – Internet of Things – og produkter for smarte hjem, byer og helse, har de satt Lillestrøm på kartet i verdenssammenheng. Senest i år har store aktører som Telia og Elkjøp valgt Datek da de skulle finne samarbeidspartner og leverandør for sine smarthusprodukter. De lette verden rundt, men til syvende og sist var altså Lillestrøm stedet hvor den beste samarbeidspartneren satt.

Ringvirkningene fra virksomheten kjennes godt. Også andre bedrifter i tilstøtende bransjer opplever å tiltrekke seg attraktiv arbeidskraft innen IT og teknologi. Noe av det kan tilskrives omdømmet Datek skaper for regionen. Og deri ligger også grunnen til at flere mener Lillestrøm kan bli Norges Silicon Valley. Med Datek som spydspiss, kan det godt hende vi kommer dit.

Omdømmeprisen: Christer Futsæther og Tone Thorstensen fra Datek - Ahlin Kommunikasjon: Reklame, design og markedsføring i Lillestrøm

Les også